Loading color scheme

16.05. Obilježen Dan planeta Zemlje u Konavlima

Obilježen Dan planeta Zemlje u Konavlima - 8Dana 16. svibnja 2019. godine u sportskoj dvorani OŠ Gruda naknadno je obilježen Dan planeta Zemlje u sklopu provedbe EU projekta „Program izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području općina Konavle, Župa Dubrovačka i Dubrovačko primorje”.

Shodno vremenskim prilikama program je morao biti održan u zatvorenom prostoru, gdje se promoviranjem principa “Skupljam, slažem i savjesno otpad odlažem!” ukazalo na odgovorno postupanje s otpadom kroz edukativna predavanja.
Također, djeca su sudjelovala u brojnim kvizovima znanja i igarama razdvajanja otpada u pojedine kante.
Uz navedene aktivnosti posebno se ističu radionice, gdje se i mlađe i starije uzraste educiralo o raznim mogućnostima recikliranja kartona, papira, plastike i ostalih vrsta otpada, kao npr. držači za pisači pribor, magneti sa znakom reciklaže, te su se imali prilike upoznati sa postupkom recikliranja papira.
Ova akcija je imala naglasak na očuvanju okoliša i nužnoj potrebi razvrstavanja otpada kako bi se smanjile njegove količine i time podigla svijest o odgovornom postupanju prema našoj Planeti.

ODVAJATE LI OTPAD U SVOM KUĆANSTVU (PAPIR, STAKLO, PLASTIKU)?

OSTAVLJATE LI OTPAD NA MJESTU PREDVIĐENOM ZA ODVOZ?

IMA LI U VAŠOJ BLIZINI DOVOLJNO SPREMNIKA ZA ODVAJANJE OTPADA?