Loading color scheme

26.02. U SREBRENOM ODRŽANA JAVNA EDUKACIJSKA TRIBINA O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM

26.02. U SREBRENOM ODRŽANA JAVNA EDUKACIJSKA TRIBINA O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM-1-mDana 26. veljače 2020. godine, u Velikoj vijećnici Općine Župa dubrovačka, održana je javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom.

U uvodnom obraćanju, Jure Marić, Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka, ukratko je predstavio sam projekt i aktivnosti koje se u sklopu njega provode te pobliže opisao trenutno stanje i planove vezane za gospodarenje otpadom na području Općine.

Nakon uvodnog dijela, sudionicima javne tribine obratio se direktor Agencije za gospodarenje otpadom Dubrovačko – neretvanske županije gosp. Josip Bačić koji je ukratko prezentirao trenutne aktivnosti i planove vezane za budući Centar za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

Stručni edukativni dio tribine održale su Ivana Paladin Soče, mag. ing. agr.  koja je kroz prezentaciju i javnu raspravu obradila glavnu temu javne tribine Kompostiranje te Josipa Gašpar Deranja, Viša savjetnica za zaštitu okoliša u Općini Župa dubrovačka, s temama: Smanjenje nastanka otpada, Pravilno razdvajanja otpada te Ponovna upotreba predmeta.

ODVAJATE LI OTPAD U SVOM KUĆANSTVU (PAPIR, STAKLO, PLASTIKU)?

OSTAVLJATE LI OTPAD NA MJESTU PREDVIĐENOM ZA ODVOZ?

IMA LI U VAŠOJ BLIZINI DOVOLJNO SPREMNIKA ZA ODVAJANJE OTPADA?