Loading color scheme

28.02. U ČILIPIMA JAVNA I EDUKACIJSKA TRIBINA O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM

28.02. U ČILIPIMA JAVNA I EDUKACIJSKA TRIBINA O ODRŽIVOM GOSPODARENJU OTPADOM-3Dana 28. veljače 2020. godine, u Domu kulture u Čilipima, održana je javna edukacijska tribina o održivom gospodarenju otpadom.

Prvo stručno predavanje održala je Marlena Ćukteraš, dr.sc. koja je kroz prezentaciju i javnu raspravu obradila glavne teme javne tribine a to su Mogućnosti smanjenja nastanka otpada, Pravilnom razdvajanju otpada te Ponovnoj upotrebi predmeta, kao i o važnosti recikliranja, te novoizgrađenom reciklažnom dvorištu u Popovićima.

Drugi dio tribine održala je Ivana Paladin Soče, mag. ing. agr. koja je kroz prezentaciju i javnu raspravu obradila temu javne tribine Kompostiranje.

Nakon stručnih prezentacija sudionicima javne tribine obratili su se gosp. Pavo Grmoljez i gosp. Matija Urlović, djelatnici Čistoće i zelenilo Konavle d.o.o. koji su pobliže opisali trenutno stanje i planove vezane za gospodarenje otpadom na području Općine. Potom su uslijedila mnogobrojna pitanja zainteresiranih. Odaziv stanovnika Konavala bio je znatno veći nego na ranijoj tribini što pokazuje da se interes za održivo gospodarenje otpadom povećava.

ODVAJATE LI OTPAD U SVOM KUĆANSTVU (PAPIR, STAKLO, PLASTIKU)?

OSTAVLJATE LI OTPAD NA MJESTU PREDVIĐENOM ZA ODVOZ?

IMA LI U VAŠOJ BLIZINI DOVOLJNO SPREMNIKA ZA ODVAJANJE OTPADA?